+38 095 030 05 05
Режим работы:
Круглосуточно
Адрес:
Киев ул. Уинстона Черчилля, 44Б

Adagio - Найкращій сервіс до ваших послуг

КАПСУЛЬНИЙ ХОСТЕЛ В КИЄВІ БРОНЮВАТИ ПОДОБОВО 24/7

Київ — столиця незалежної України
Дорогий гостю! Київ славетне місто. «Сейбо Київ слава, і честь, і мати, і глава всієї Руської землі є», —   сказано про нього в стародавньому літописі.
Відколи український народ має державність, відтоді Київ — його столиця. Він був столицею ще з часів Київської Русі. До нього після переможних боїв в’їжджав Богдан Хмельницький, який очолив боротьбу України за визволення з-під влади польської шляхти. 1917 р. у Києві була проголошена Українська Народна Республіка. З 24 серпня 1991 р. Київ — столиця незалежної держави.У ньому знаходиться Верховна Рада України, працює
адміністрація Президента, Кабінет Міністрів із багатьма міністерствами. Тут містяться посольства різних країн, через які Україна підтримує зв’язок з іншими державами. Тому Київ – політичний центр України.
У Києві здавна розвивалася наука; тут засновано перший вищий науковий заклад в Україні – Києво-Могилянська академія. Подібного закладу тоді ще не мав жоден зі східнослов’янських народів. Світло науки з України, Києва поширювалося у сусідню Росію, Білорусь. У Києві творилася література, музика, діяли театри, школи живопису, розвивалося кіномистецтво. Отож, Київ – науковий і культурний центр. У ньому працюють
відомий у світі Національний університет ім. Тараса Шевченка, десятки інститутів, технікумів, ліцеїв, коледжів. Київ – освітній осередок.
А ще Київ і промисловий центр, тут будують могутні літаки, виробляють тканини й ліки, одяг і взуття, і ще багато-багато різних потрібних людям речей.
Для віруючих людей Київ — місто християнських святинь. У давнину він славився своїми церквами. Тут знаходиться знаменита Києво-Печерська лавра, інші християнські святині. Тому саме сюди йшли тисячі богомольців, які, побачивши здаля Київ, ставали навколішки і кланялися доземно. На гербі Києва зображений святий: архангел Михаїл, небесний воїн із вогняним мечем, який споконвіку вважався покровителем Києва. Колона з його скульптурою споруджена в центрі столиці, біля головної пошти на Майдані Незалежності. Від неї ведеться відлік відстані до інших міст
Київ розкинувся над Дніпром, немов казковий велет. Його площа становить 875 квадратних кілометрів. Він простягнувся уздовж Дніпра більш як на 30 кілометрів. У цьому місті-гіганті живуть 3 мільйони 900 тисяч киян. Вулиць у ньому стільки, що доводиться друкувати спеціальні довідники, де яка знаходиться і як туди дістатися. Різних закладів нараховуються сотні, а часом навіть тисячі. Наприклад, у Києві понад 460 шкіл, а бібліотек більш ніж 1500! Якби зібрати з них докупи всі книжки (а їх там 90 мільйонів), то вийшла б справжня гора.
Київ бере участь у русі поріднених міст. Першу угоду про поріднення підписано з фінським містом Тампере 1954 р. Після Тампере були підписані угоди з Краковом, Лейпцігом, Тулузою, Уханем, Флоренцією, Кіото. Багатьом киянам про дружні зв’язки з цими містами-побратимами нагадують назви вулиць і кінотеатрів міста. Нині Київ має побратимські зв’язки з 35 містами світу.
Про жодне інше українське місто не написано стільки віршів, поем, оповідань, повістей, п’єс, великих романів, як про Київ. Про нього оповідають найдавніші літописи. Народ склав багато легенд, дум, казок. Ти, певно ж, знаєш казку про Микиту Кожум’яку, що жив у Києві на Подолі. Те місце — урочище Кожум’яки — і досі є. Про найдавніші київські події розповідає книжка «Княжа Україна» Олександра Олеся. Про Київ писав видатний українець Микола Гоголь: згадаймо його «Тараса Бульбу», «Вія», «Страшну помсту», в яких чимало подій відбувається в місті над Дніпром. А хто не сміявся над веселою комедією «За двома зайцями» Михайла Старицького! Вона також про киян.
Якби ми захотіли назвати всі художні твори про нашу столицю в українській та інших літературах, то такий перелік містився би на кількох сторінках! А якщо додати ще й наукову літературу, книжки та художні альбоми про пам’ятки, вийшла б чимала бібліотека. Але принаймні деякі з них запам’ятай: «Історія Києва», де можна прочитати про всі київські події з найдавніших часів, а також енциклопедичний довідник «Київ». Маючи його напохваті, ти завжди зможеш дізнатися про різні пам’ятки, будівлі, урочища столиці.
Про Київ складено чимало пісень. Є навіть опери, балетні вистави. Особливо популярні опери «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди, «Анна Ярославна, королева Франції» Антона Рудницкого, балетні вистави «Ольга» Євгена Станковича, «Володимир Хреститель» Олександра Костіна. А скільки художників малювали його вулиці, собори, неповторні дивовижні краєвиди!

Місто Київ, прекрасне. Це місто пісень і поезії, гомінких свят і квітучих каштанів. Славетне місто, яке неможливо не любити.

Залиште коментар