+38 095 030 05 05
Режим работы:
Круглосуточно
Адрес:
Киев ул. Уинстона Черчилля, 44Б

Adagio - Найкращій сервіс до ваших послуг

Легальні хостели в Київі Зробіть правильний вибір

Тільки 30 хостелів у столиці працюють легально. І тому клієнту необхідно уважно вивчати інформацію про хостел, та зробити правильний вибір.

У Києві тільки 30 хостелів працюють легально і платять всі податки і збори. При цьому близько 350 хостелів працюють нелегально. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. І ця проблема на пряму торкається потенційних клієнтів хостелів Київа.  При проживанні в нелегальному хостелі в разі виникнення різного роду ситуацій питання про отримання допомоги по страховці неможливе.

 

Законодавцям також варто було б взяти до уваги, що в хостелах люди проживають подобово, понедільно, помісячно та довгостроково.  Часто виникають питання реєстрації. І як правило адміністрація хостела, готелю не хоче сприяти в ціх питаннях. І в цій  ситуації на який би хостел не впав ваш вибір з реєстрацією у вас не складеться.

“Питання проблемних хостелів в Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття “хостел”. Тільки 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, заснованих на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді – сказати досить важко”, – йдеться у повідомленні.

(Легальний хостел, дивитись ціни)

У КМДА зазначили, що проблема нелегальних хостелів полягає не тільки в тому, що вони не платять податки і туристичний збір. Існують випадки, коли хостел розташований в будинку, де не встановлені лічильники, тому платити за комунальні послуги доводиться всім жителям будинку. Крім того, вони не відповідають санітарним нормам і працюють з численними порушеннями, які заважають мешканцям будинків. І тому ваш вибір з проживанням у хостелі, що знаходиться в їхньому будинку їм зовсім не до вподоби 😀😀😀

“У зв’язку з цим було вирішено створити спеціальну групу, до якої увійдуть представники Управління туризму та промоцій КМДА, районних адміністрацій, правоохоронних органів та Асоціації хостелів Києва. Група повинна визначати і припиняти діяльність незаконних хостелів у столиці”, – уточнили в адміністрації.
Нагадаємо, що хостел – найдешевший варіант зупинитися в будь-якому місті. Вигідно туристу і підприємцю, єдиний мінус – в одній кімнаті можуть перебувати одночасно бути 8-10 осіб. Але для мешканців будинку це постійний потік людей і шум – 40% хостелів знаходяться в житлових будинках. При цьому (як знайти дешевий і комфортний хостел) і ніяких вимог до них до сих пір немає. Більшість з таких “бюджетних готелів” досить скоро можуть закритися – до цього може призвести один із законопроектів, який вже лежить в Раді.
Що до клієнтів отелів, хостелів в Києві, то за звичай вони не можуть отримати подібного плану інформації при поселенні. В разі поселення подобово нема часу на збір інформації.  А от тим хто в хостелах проживає понедільно, помісячно варто проявляти пильність.
На що саме в першу чергу потрібно звернути увагу при виборі хостелу в Київі?:
● наявність помітної зовнішньої реклами. Це говорить про те, що хостел працює і не боїться привернути до себе увагу провіряючих органів.
● хостел розташований в нежилій будівлі. (Другими словами в цій будівлі немає приватних квартир)
● наявність ресепшен. Цілодобової роботи адміністраторів та охорони.
Робіть свій вибір правильним.

Залиште коментар